4 Haziran 2012 Pazartesi

"İSPANYOLLAR", TSONGA VE MURRAY ÇEYREK FİNALDE / Bedri Baykam



Dun Paris te kasim sonlarini hatirlatan buz gibi ve her an patlamaya hazir bir havada oynanan maclar, ozellikle İspanyol raketlere yaradi. Bir gun onceden sarkan maclarin ilkinde Fransizlarin buyuk umudu Tsonga son sete 4/2 ilerde basladi ancak acilis oyununda servisini kaybetti. Buna ragmen maca agirligini koyan fransiz raket, son seti 6/4 maci 3/2 kazanarak ceyrek finalde bugun oynanacak macta Djokovic in rakibi oldu.
"Sarkan" 2. macta Arjantinli Juan Martin Del Potro, cek Berdych i, zorlu benzer stillerin macinda, 1/6, 6/3, 7/5, 7/6 yenerek ceyrekte Federer le eslesti.
Gunun en onemli macinda, Fransiz tenisinin eski " Harika Cocugu" , 21 yasindan once Wimbledon da yari final oynamis, dunya 7. Ligine kadar yukselmis Richard Gasquet, ilk 4 deki yerini hep korumasina ragmen bir turlu yildiz statusune cikamayan İngiliz Murray le karsilasti. İlk seti nefis stili ve surekli degisken oyunuyla 6/1 alan Gasquet, 2. Seti cok ugrasmasina ragmen 6/4 kaybetti. 3. set psikolojik olarak mactan kopan fransiz raket, 6/1 kaybederken, sanki tum enerjisini 4. Sete birakmak istedi. Buna ragmen rakibinin daha yuksek hata yuzdesinden ve kritik puanlardaki basarisizliklarindan yararlanan Murray, futbol maclarini andiran seyirci baskisina da aldirmadan kendi oyununu surdurerek bu seti de 3. mac puaninda 6/2 alip maci bitirdi.
Genellikle sikici gecen İspanyollar arasi maclardan biri de 6 numara plase David Ferrer ve 20 numara Marcel Granollers arasindaydi. Ferrer 6/3,6/2, 6/0 la kolay kazandi ve Murray in ceyrekteki rakibi oldu.
Bir diger İspanyol Nicolas Almagro, sirp Tipsarevic i net bir skorla 6/4, 6/4, 6/4 yenerek, Yakin arkadasi Juan Monaco yu neredeyse ezerek 6/2, 6/0, 6/0 yenen vatandasi Rafael Nadal la eslesmeye hak kazandi.
Tek bayanlarda gunun buyuk surprizi gecen yilin sampiyonu Cinli Na Li nin Kazakistanli Yaroslava Shvedova ya 3/6, 6/2, 6/0 gibi bir net skorla yenilmesiydi.
Grand Slam turnualarindan yalniz Paris i kazanamamis olan ve bu sene turnuaya cok iddiali gelen Rus Maria Sharapova, cek Klara Zakopalova ya karsi, ilk seti 6/4 aldiktan sonra 2. Sette hakemle girdigi tartismalardan etkilenip 7/6 kaybetti. Son sette tekrar maca yogunlasan Sharapova, ozellikle mudafaa oyununu gelistirdigini kanitlayarak 6/2 ile son seti kapadi ve ceyrek finale yukseldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder