7 Haziran 2012 Perşembe

NADAL, SHARAPOVA VE KVİTOVA YARİ FİNALDE. / BEDRİ BAYKAM

Tek Erkeklerde 3 İspanyol ve ingiliz Murray i bir araya getiren 2 ceyrek final macinda, Rafael Nadal ve David Ferrer yari finale ciktilar.
İki İspanyol un birbirleriyle oynadigi maclarin genelde fazla heyecanli gecmemesine ragmen, Nadal-Almagro maci hic olmazsa topa "deli dumrul" gibi vuran ve birbirlerinin kapasitelerini ve sinirlarini bilen iki takim arkadasinin goze hos gelen ralilerini seyircilere sundu. Nadal in fazla "winner denemeden mudafada rakibinin hatasini bekledigi macin ilk 2 setini sampiyon 7/6 ve 6/2 ile kapadi. Macin 3. Setinde Almagro seyirciyi de arkasina aldi ama tum inanilmaz sert duz forehand cikartmalarina ragmen 6/3 yenilmekten yine kurtulamadi.
Diger tek erkek macinda, toprak sahanin bir diger ustasi, 6 numara plase David Ferrer, 4 numara plase olmasina ragmen bugune kadar tek grand slam kazanamayan İngiliz Andy Murray le karsilasti. İlk seti 6/4 Ferrer, 2. yi 7/6 Murray aldi. Ardindan yagmur yogunlugunu attirinca, mac ertelendi.
Tek bayanlarda ise Rus Maria Sharapova ve Cek Petra Kvitova yari finale cikip, birbirlerinin rakibi oldular. 2 Numarali favori Sharapova, 23 numarali plase Estonyali Kala Kanepi karsisinda hic zorlanmamasina ragmen macin basindan sonuna Venus Williams la oynarmis kadar oyuna konsantre oldu. Su anda koleksiyonundaki tek buyuk eksik olan Paris Acik in en buyuk favorisi haline gelen rus sampiyon basinla konusurken temkinli konusmaya ozen gosterse de, kendisi icin bu yilin cok onemli oldugunu biliyor.
Yilin buyuk surprizi sempatik kazak tenisci Yaroslava Shbedova, mukemmel atletik bir vucuda ve saha ici sukunete sahip. İstanbullularin yakindan tanidigi 4 numarali favori unlu raket cek Petra Kvitova ya karsi ilk seti 6/3 alip, 2. yi 2/6 verdikten sonra son sette 0/2 den 4/2 ileri gecmesine ragmen maci kazanamadi ve boylece plase olmayan bir teniscinin yari finale kalma macerasi da yasanamadi. Buna ragmen artik kendisini de bir cok turnuada yakindan takip etme imkani bulacagimiz kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder