2 Haziran 2012 Cumartesi

FEDERER ZOR ALDİ, İVANOVİC KAYBETTİ


Fransiz Jo-Wilfried Tsonga, italyan Fognini'yi en azindan skor olarak kolay gecen bir mactan sonra ... Yenmeyi basardi ve 16 lara kaldi.
Hep Federere in golgesinde kalan İsvecli klas tenisci Wavrinka, cok zorlandigi macta Fransiz Gilles Simon u 5 sette 7/5, 6/7, 6/7, 6/3, 6/3 yenerek 16 larda Tsonga nin rakibi oldu. Ozellikle sert klasik geri oyunu ve backhandleriyle puan alan Wavrinka karsisinda Simon, seyirci destegine ragmen 5 saate yakin suren maci verdi.
Arjantinli 9 numarali seri basi dev tenisci Martin Del Potro, gerek fizigi, gerek oyunu kendisine benzeyen Hirvat Marin Cilic i 6/3, 7/6, 6/1 yenerek zor bir karsilasmayi az hasarla kapamayi basardi.
Normal sartlarda yari finalde gecen sene yenmeyi basardigi Sirp Djokovic le karsilasmasi gereken 3 numarali seri basi Federer, fransiz Mahut yu, rakibine bir set vermesine ragmen cok guzel ve kaliteli gecen bir mactan sonra 6/3, 4/6, 6/2, 7/5 yenerek yoluna devam etti. Evvelsi yil John İsner e karsi dunyanin en uzun macini 5. sette 70-68 (!) kaybeden 30 yasindaki eski Wimbledon junior sampiyonu Mahut, varini yogunu ortaya koydugu macta Federer e neredeyse ecel terleri dokturdu. Guclu servisleri, sert geri oyunu ve file onu oyunuyla fizigini maca katan Mahut karsisinda Federer, bunaldigi anlarda acelerini, yildirim gibi patlayan passing-shotlarini ve buyuk mac tecrubesini konusturarak gunu limitte kurtarabildi. 
İspanyol unlu toprak kort oyuncusu Verdasco,italyan Andreas Seppi ye karsi o kadar sansli olamadi ve 5 sette 7/5, 3/6, 6/3, 4/6, 6/2 kazandi.
Tek bayanlarda gunun en buyuk surprizinde, eski sampiyon sirp Ana İvanovic, ilk seti 6/1 almasina ragmen 21 numarali seri basi İtalyan Sara Errani ye diger setleri 7/5, 6/3 kaybederek elendi. Gunun onemli bir diger macinda 3 numarali seri basi polonyali Radwanska, rus Kuznetsova ya sasirtici derecede kolay gecen bir mactan sonra 6/1, 6/2 yenildi. Rus Nadia Petrova yi 6/3, 6/3 yenen Avustralyali Samantha Stosur ve Japon Ayumi Moritayi  kolayca 6/1, 6/1 gecen unlu yildiz Maria Sharapova, gunun karlilari arasindaydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder