8 Haziran 2012 Cuma

PARİS'TE FİNALİN ADI NADAL-DJOKOVIC


 
Roland-Garros Paris acik turnuasinda tek erkeklerde Ispanyol rafael Nadal ve Sirp Novak Djokovic finale kaldilar.
Dunya tenisinin 1 numarali koltugunda oturan Djokovic ve Paris'in degismez favorisi Nadal, boylece ilk defa Roland Garros da beraber final oynamis olacaklar. Bu ayni zamanda Djokovic in ilk Paris finali olacak.
Gunun ilk macinda surpriz yasanmadi ve Paris in surekli favorisi Rafael Nadal, vatandasi David Ferrer i ezici bir skorla 6-2, 6-2, 6-1  yenerek finale cikti. Macin ilk setinde 2-1 onde olan ve nadal in servisini kirma sansi elede eden Ferrer, bu sansi kullanamadigi gibi, o andan itibaren maca neredeyse hic giremedi. Sanki rakibinin oyununa gore kendi ritmini hizlandiran veya yavaslatan Nadal, ne zaman puanlar biraz sikissa, gerek duz vuruslariyla, gerek fileye cikislariyla sahanin telk hakimi oldugunu rakibine hep hissettirdi. Bu sene Paris te finale tek set kaybetmeden gelen Nadal i en cok zorlayan tenisci bir onceki turda vatandasi Almagro olmustu.
Gunun heyecan yuklu gecmesi beklenen diger karsilasmasinda sirp Djokovic, dunya tenisinin gelmis gecmis en buyuk sampiyonu oldugu konusulan Federer e sans tanimadi. Kritik anlari iyi oynayarak ilk seti alan Djokovic karsisinda Federer kolay kolay unutamayacagi bir 2. set yasadi. Iki kere rakibinin servisini kiran ve 3-0 ileri gecen Isvicreli tenisci, daha sonra 4-2 ve 5-4 sanslarini kullanamayarak bu seti de kaybetti. herhalde federer in ayni sette rakibinin servisini 3 kere kirip o seti alamamasi boylece ilk defa gerceklesti! Sonb  sette direnc gostermesine ve maci birakmamasina karsin Federer sanki artik rakibinin ustunlugunu kabul etmisti ve Djokovic e karsi 5 setlik yeni bir mucize deneme gucunu kendinde bulamadi. Sonucta bir Isvicre saati kadar duzenli ve iyi calistigi soylenen Federer, belki biraz yillarin yukunun de eklenmesiyle defalarca final oynayip bir kere kazandigi Paris te bu sefer daha iy isleyen bir sirp saatine carpti. Ozellikle geri oyununun sarsilmaz ritmiyle Federer i sasirtan dunya 1 numarasi, boylece unlu rakibiyle gecen seneden kalma hesaplarini da ayni kortta kapamis oldu!
Mac sonrasi basin toplantilarinda Federer finalde Nadal ni sansli gordugunu soylerken, Djokovic, maci kazanmak icin cikacaginin mutevazice olsa da tum sinyallerini verdi.
Paris simdiden ilk defa seyredecegi Nadal-Djokovic finali icin heyecanla hazirlaniyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder