2 Haziran 2012 Cumartesi

PARİS AÇIKTA İKİ FRANSIZ KALDI. / BEDRİ BAYKAM

Her yil Fransayi en cok ilgilendiren soru "turnuada ilk hafta sonunda kac teniscilerinin hala ayakta kaldigidir. İlk haftanin bitmesine bir gun kala bu sorunun yaniti yalniz iki! Yani bugun Wavrinka ile macini bekleyen Tsonga, ve dun Alman Tommy Haas i 4 sette yenen Richard Gasquet. Kadinlarda ise bunlara eklenen baska isim yok.
Gecen yil Turk marsel İlhan a ilk turda 4 sette yenilen almanlarin eski buyuk oyuncusu Haas ilk seti aldigi macta Gasquet ye karsi 7/6, 3/3 ten sonra tek bir oyun kazanamadi ve son 3 seti 6/3, 6/0, 6/0 kaybetti. İlk 2 seti cok kaliteli gecen maci, Haas kotu giden skora ragmen hic birakmadi. Her iki teniscinin de iki elli klasik backhandlere sahip oldugu bu mac, bu acidan da artik ender gorulen bir nostaljik hava tasiyordu. Diger fransizlardan Paul Henri Mathieu, sakatliktan cikmasina ragmen iyi goturdugu turnuada, 20 numarali plase İspanyol Granollers e nefes kesen bir mactan sonra 5 sette yenilerek elendi. İlk 2 seti 6/4 kazanan rakibi karsisinda buyuk mucadele hirsiyla kendini asan Mathieu 6/4 ve 6/1 lik skorlarla esitligi yakalamasina ragmen, son seti 6/1 kaybetmekten kurtulamadi. 
Gunun fransizlari uzen bir diger ismi Julien Benneteau oldu. Kendi oyun stilinin yarim vites daha iyi benzeri 8 numarali bay Sirp Tipsarevic e 6/3, 7/5, 6/4 yenilen Benneteau da seyirci destegini kullanamadi. Youzhny yi 6/0, 6/2, 6/2 yenen Ferrer, arjantinli Mayer i 6/4, 6/1, 6/2 yenen Almagro ve arjantinli Schwank i 6/1, 6/3, 6/4 yenen Nadal, Granollers le beraber turnuanin alt yarisinda ilerleyen diger İspanyol toprak saha ustalari oldular.
Tek bayanlarda, Paris haric tum grand slam turnualarini kazanan Rus Maria Sharapova, cinli Shuai Peng i surklase ederek 6/1, 6/2 yendi ve 16 larda vatandasi Pavlyuchenkova yi 6/3, 7/5 yenen cek Zakopalova nin rakibi oldu. Bu ilkbaharda tum turnualara ilk gencliginde oldugu gibi annesiyle giden Sharapova, bundan cok mutlu oldugunu basina aciklamayi ihmal etmedi. Sirp İvanovicten sonra, elenen bir diger eski sampiyon, ABD li Varvara Lepchenko ya cekismeli bir mactan sonra 3/6, 6/3, 8/6 yenilen italyan Francesca Schiavone oldu. Gecen yilin sampiyonu Na Li, Amerikali Christina Mc Hale i 3/6, 6/2, 6/1 yenerek yoluna devam etti. Cek Petro Kvitova ve Kazakhistanli Yaroslava Shevedova, gunun diger galipleri olarak 16 lara kaldilar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder