9 Haziran 2012 Cumartesi

MARIA SHARAPOVA PARİS 'TE TARİHE GEÇTİ! / Bedri Baykam

Unlu rus tenisci Maria Sharapova, kendisinden 24 santim kisa olan İtalyan rakibi, surpriz finalist Sara Errani yi beklenildiginden daha kolay gecen bir mactan sonra 6/3, 6/2 yenerek Roland Garros Paris Acik turnuasini kazandi. Bu turnuadaki basarilariyla dunya 1 numarasina yukselen Sharapova, bunun disinda 4 buyuk Grand Slam turnuasini kazanan 8. Kadin sporcu olarak da tarihe gecti. Paris, Sharapova nin bugune kadar kazanamadigi tek buyuk kupaydi. Bu performansi daha once gerceklestiren diger isimler ise amerikan Maureen Connolly, Avustralyali Margaret Court, Amerikan Billie Jean King, yine amerikali Chris Evert, cek asilli amerikan Martina Navrotilova, alman Steffi Graf ve Amerikali Serena Williams.
Maca cok kararli ve hizli baslayan rus raket rakibinin buyuk final tecrubesizliginden gelen saskinligini da kullanarak cok kisa surede 4/0 i buldu. O dakikalarda rakibini hataya zorlayacak rallilere girisen İtalyan raket, Maria nin servisini kirip kendi servisini de aldi ve durumu 4/2 ye getirdi. Ama bu da yeterli olmadi ve geriden fuze gibi koselere yolladigi ozellikle paralel backhand ve forehandleriyle Shrapova ilk seti 6/2 kapadi ve 2. Sette 4/1 e kadar ayni ritmi korudu. Macin ozellikle 2. Setinde Errani kisa voleler ve kisa toplarla Sharapova yi zorladiysa da, sonucta Rus sampiyon bugun yakaladigi tarihi firsatin ucunu birakmaya hic niyetli degildi. 25 yasinda bu basariya ulasan Sharapova, hayatinin en mutlu anlarindan birini yasadigini sahada da, basin toplantisinda da saklamadi. Sharapova ya, defalarca basin onunde optugu kupasini Fransa Tenis Federasyonu Baskani Jean Gachassin ve eski sampiyonlardan Monica Seles verdiler.
Sharapova son olarak " daha onumde uzun bir yol var, bu benim icin bir son degil, kariyerim suruyor, Wimbledon u da dort gozle bekliyorum, isimi cok seviyorum" diyerek henuz "muzelik" olmadigini dile getirmis oldu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder