26 Nisan 2012 Perşembe

FENER’İN MÜKEMMEL KOŞUSU… / Bedri Baykam


Herhalde Eylül ayı başlarında lige henüz start verilmemişken hiç kimse, sarı-lacivertlilerin bu sezon hem ligde hem kupada finale çıkacağını tahmin edemezdi. Ama bu aynen böyle oldu. Ligde süper finalde GSaray’ın ensesine yapıştıktan sonra, dün de kupada Karabükspor’u saf dışı bırakarak finale çıktı. Bu gerçekten takım ruhu ve dayanışmasının, azmin zaferi her şeyden evvel.
Sürekli kupa başarısızlıkları espri konusu olan Fenerbahçe aslında kupada hiç de fena istatistiklere sahip değil. 14. Kere finale çıkan sarı lacivertliler, Kupanın ebedi puan cetvelinde en az ilk üçte yer alıyor. Hatta 2. çıksa şaşırmam. Ama tarih finalde kaybedenleri hatırlamak istemiyor. Umarım 50. Yıl finali farklı olsun! Çünkü tarihin bu yıl bu takımın verdiği olağanüstü savaşı her açıdan kayda alması lazım!
Fenerbahçe maça çok iyi başlamadı. Daha önce ligde kendisini deplasmandan yenmiş olan rakibine karşı her şeyden önce temkinli oynamak istiyordu. Sarı lacivertliler maça yarısı yedek sayılabilecek oyunculardan kurulu kadrosuyla çıktı. Orhan Şam’ın sağ taraftan yaptığı bindirmeler sarı lacivertlileri biraz hareketlendirirken Karabük, Mehmet Yıldız ve Cernart ile gol yollarını kovaladı. Yılın dışlanmış oyuncusu ve bana göre Fenerbahçe’nin öz altın değeri olan Semih Şentürk 36. dakikada kendi yaptırdığı frikiği 1. sınıf muhteşem bir vuruşla gole çevirirken O’nun adına ne kadar sevindiğimi anlatamam. Semih bu golüyle finalin kapısını açarak umarım kontratının uzamasının önünü açtı.
Maçın 2. Yarısının hemen başında Karabük’ün tecrübeli santrforu Mehmet Yıldız’la karşı karşıya kalan kaleci Mert, bu golü kurtararak maçın gidişatını kurtardı. Zaten hemen ardından Dia’nın ayağından ağlara giden golle de maç koptu gitti. Oyunun geri kalan dakikalarında, sarı lacivertli oyuncular, son haftalarda giderek artan form grafiklerini teyid edercesine mükemmel şekilde kurdukları üçgenler ve pas grafikleriyle tam puan aldılar. 3. bir gol getiremese de 2. Yarıdaki oyunlarıyla sarı lacivertliler 2 kupaya birden ulaşmaya hazır olduklarını dosta düşmana duyurdular. Bu başlı başına unutulmaz bir performanstır ve umarım hak ettiği taçlandırmayı bulur.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder