29 Nisan 2012 Pazar

Fenerbahce Mucizesi! / Bedri Baykam

Fenerbahce kendisi icin hayati onem tasiyan maca Alex ve Saw un sakatliklari disinda Emresiz baslarken aklima takilan soru suydu: Turk futbol tarihinin asirlik omrunde daha once Emre'ye oldugu gibi cumartesi teblig edilen bir tedbir karari gormus muydu? Yoksa bu da Fenerbahce'ye karsi olusan genel "ozel yetkili" durumlarin bir devami mahiyetinde miydi? 

Fenerbahce maca oyun kurucudan yoksun olmanin getirdigi stresle basladi. bir ise yaramayan yaraticiliktan yoksun sozde dikey paslar ve kimin ne ise yarayacaginin anlasilamadigi Bir genel belirsizlik suruyordu. Mac olagan bir orta saha el ense hareketleriyle devam ederken, Edu'nun Volkan'a yaptigi sakatlayici faul akil almaz bir provakasyondu. Neyse ki on dakika acilar icinde kivrananVolkan ayaga kalkabildi. Besiktas oyunu gereksiz yere gerip sari kartlari biriktirirken Fenerbahce ozellikle ileri hatlarda yildiz oyuncu eksikligini seri kosular ve bolgesel yardimlasmalarla da bir turlu gideremiyordu. Baroni'nin 30m den kullandigi zimba frikigin Rustu'nun elinden ve direkten disari cikmasi buyuk sanssizlikti. 

İkinci yarinin basiyla dramatik enstanteler birbirini takip etti. 52. Dakikada Stoch'un ortasina Caner'in vurdugu nefis voleyi Rustu akil almaz bir refleksle cikardiktan sonra, hemen ardindan İbrahim Toraman'in kafayka indirdigi topu Egemen 1 metreden aglara birakti. Besiktaslilarin gol sevinci henuz gecmeden Stoch'un yerden Rustu'nun soluna mihladigi muhtesem frikik sari lacivertlilere beraberligi getirdi. Volkan'in 74. Dakikada Quaresma'nin nefis trivela sutunu parmaklarinin ucuyla cikarmasi tatli bir mucizeydi. Macin sonlari yaklasirken Besiktas sasirtici bir sekilde orta sahayi eline almisti ve defalarca Fenerbahce kalesini bunaltti. Ancak ikinci yarida gec de olsa dogru degisiklikleri yapan Kocaman, sari lacivertlilerin ya hep ya hic seklinde golu dusunen Bienvenue ve Dia'nin da katkilariyla oyunu kritik dakikalarda inancla Besiktas ceza sahasina indirmis oldu. Stoch'un kornerinden dogan karambolde Egemen nefis bir kafayla (!) ust aglari bulurken Galatasaray'in sampiyonlugu icin ugrasan tum Trabzon camiasinin ahini almis oldu! Sahi Burak'in neden cumartesi oynamadiginin mantigini izah edebilen beri gelsin! 

Fbahce, onca eksigine ragmen bu maci kucuk mucizelerle lehine cevirerek Turkiye'nin ucte ikisine soguk terler dokturmeye devam etti. Helal olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder