22 Nisan 2012 Pazar

Fener'in Arena zaferi. / Bedri Baykam

Bazi maclar, ne diyorduk, futbolun kat be kat otesine tasarlar. İste bu mac onlarin sahiydi! Kimbilir Aziz Yildirim Metriste nasil kutladi bu zaferi!
Casusluk filmlerinde "uyuyan ajan" diye bir sey vardir. Bir gorev alir ve bir kente gidip "is" gelene kadar, kendini unutturup kalabaliga karisir. Ta ki gorev ani gelene kadar... İste 17. dakikada o ana kadar yoklari oynayan ajanimiz Alex aniden uyanir ve tilsimli vurusla gorevini ifa eder. O nefis ara pasla ceza sahasina dalan Ziegler, naz yapmadan, penalti aramadan, vurusunu koseye birakir.. Neden mi penalti aramadigini soyleme ihtiyaci hissettim? Herhalde GSaraylilarin uc dakikada bir Hakemden penalti, kart, faul dilenmelerini gormekten usandigim icin.. İhtiyaci var miydi buna sari kirmizililarin? Aslinda hayir. Macin ilk yarisinin mutlak hakimiydiler. Hizli verkaclarla ozellikle soldan ve ortadan aktilar Fener kalesine. Ama 11 sutun yalniz dordu kaleyi bulurken, kalesinde her zamanki gibi guven sacan Volkan'in varligi onlar adina ciddi sorundu. Volkan 42. Dakikada sakatlandi ve hatta degistir isareti bile verdi. İcimden "su son 3-4 dakika umarim ona pek top gelmez dedim. Sen misin bunu dusunen? Galiba 4 kere daha zorlandi kalan dakikalarda Volkan ama sonucta soyunma odasina gol yemeden gitmeyi basardi. Aslinda Muslera da Baroni nin nefis sutunu doksandan cikarmasa, ilk yari 2/0 bile bitebilirdi. Hem de Fener yanliz iki sut atmisken!
İkinci yariya GSaray yine hizli basladi. Volkan in Necati nin ayagindan yerde cizgide kurtardigi top akillara ziyan bir pozisyondu. Sonra sari kirmizi baski yetmiyormus gibi devreye hakem girdi. Ust uste taclari komik sekilde GSaray a vermeler, yaratilan frikikler, uydurulan kartlar.. Sonunda hakemin tek kalesi sonucinu verdi ve faulle ilgisi olmayan pozisyonda Selcuk frikigi doksana asmayi basardi. Bundan birdakika sonra gelen pozisyonda Aydin 1 saniye farkla bos kaleyi kacirinca devreye Stoch girdi. Fener in cok ender yaptigi kontrataklardan birinde karsi karsiya golu sasirtici bir rahatlikta filelere birakti. Geri kalan 17 dakika Tum Turkiye icin kalp krizi vesilesi olmaktan oteye gecemedi ve ne Fener de panik hatalari ne GSaray' da eriyen dakikalara kattigi bas dondurucu hiz bir ise yaradi! Bu, Fenerbahce'nin sampiyonluk kosusunun ritmini fazlasiyla hissettiren bir macti... Macin yildizi Volkan ve tum sari lacivertli dayanisma idi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder