9 Mayıs 2011 Pazartesi

TÜM UYELERİMİZE SERGİ KATILIM ÇAĞRISI..

Değerli Üyelerimiz,

BEYAZ MUZAYEDE EVİ, bu yaz 2 ay boyunca açık kalacak şekilde, ANTREPO da bir büyük sergi düzenlemektedir. Bu serginin jürisinde Londra nın ünlü Kraliyet Akademisi'nden de en üst düzeyde 4 kişi jüride yer alacaktır.

17 yaş üstü tüm sanatçılara açık olacak olan bu sergi için 17 Mayıs a kadar tüm görsellerinizi www.yazsergisi.com adresine gönderebilirsiniz. Bu tarihi kaçıranlar, 21 Mayıs'a kadar yapıtlarını orijinal olarak Antrepo'ya jüriye sunulmak üzere getirebilirler.

Deneyimsiz gençlere olduğu kadar ustalara ve kariyerli sanatçılara açık olan bu sergiye özellikle yeni kuşak başta olmak üzere katılımın yoğun olması, yabancı koleksiyonerlere de ulaşacak olan bu girişimin sanat ortamımıza sağlayabileceği faydayı arttıracaktır.

Tüm katılımla ilgili detayları yine www.istanbulyazsergisi.com dan veya 0212 2907050 den öğrenebilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımızla,

Bedri Baykam
Başkan

UNESCO – AIAP
Türkiye Ulusal Komitesi
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği

Bahri Genç
Safiye Mine Erdurak
Berna Erkün
Hülya Küpçüoğlu
Melik İskender
Murat Havan

GELEN SERGİ DAVET YAZISI:

Sayın ve Değerli Sanatçılarımız,

İstanbul Yaz Sergisi adı altında, Türkiye’nin en kapsamlı Türk Çağdaş Sanatı sergisinin hazırlığı içerisindeyiz.
Bu sergi, 243 yıldır her yıl yaz aylarında düzenlenen ve dünyanın en önemli sanat etkinliklerinden biri sayılan Royal Academy Summer Exhibition’ı ile aynı anlayış ve hedeflerle, Kraliyet Akademisi’nin de izni ve katkılarıyla, Türk Çağdaş Sanatı için en geniş ve etkin bir sanat platformlarından birini oluşturacaktır

Sergimizin Onursal Başkanlığı’nı Royal Academy CEO’su Charles Saumarez Smith ve yine Royal Academy Trustee’si Lady Judge Thomas yapmaktadır.

Sanat Limanı olarak bilinen Antrepo 5’de 8 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek bu serginin amaçları, Türk sanat dünyasının en tanınmış yıldızlarının,
umut vadeden sanatçılarla beraberce eserlerini sergiledikleri bir ortam yaratmak, ilk defa alım yapacak bir sanat severle büyük bir koleksiyoncuyu aynı ortamda buluşturmak, sanat piyasasını fiyatta ve yaratıcılıkta çeşitlilik sunarak geliştirmek ve Türk çağdaş sanatını Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaktır.


İstanbul Yaz Sergisi Türk Çağdaş Sanatına küresel ilgi çekmek için emsalsiz bir fırsattır. Sergimizin misyonlarından biri de Türk Çağdaş Sanatı’nın dünya sanat haritasına oturmasına yardımcı olmaktır. Bu bağlamda organizasyon komitesi, önemli sanat yayınlarında ilan vererek, TimeOut’un dünyanın 54 şehrindeki etkisini kullanarak ve dünyanın sanat fikir önderlerine ulaşarak
etkinliğin tanıtımı yapılacak ve bu önemli kişiler sergide bulunmaya davet edilecektir.

Her yıl düzenlenecek İstanbul Yaz Sergisi’nin, Türk Çağdaş Sanatı’nı, hem Türkiye’de büyük bir kitleyle buluşturacağına hem de dünyada hakettiği yere oturmasına yardım edeceğine inanıyoruz. Bu bağlamda Siz, değerli sanatçımızın katılımı çok önemlidir. Sizi, son dönem eserlerinizle sergimize katılmaya davet etmek isteriz. Resim, heykel, baskı, fotoğraf, enstallasyon, videoart ve mimari projelerle katılabilirsiniz. Eserlerinizi bu platformda sergilemekten büyük mutluluk duyacağız.

Katılıma dair tüm bilgilere www.istanbulyazsergisi.com’dan ulaşabilirsiniz.

Sevgi ve saygılarımızla,
Aziz Karadeniz Deniz Huysal
Beyaz Müzayede TimeOut Istanbul
azizkaradeniz@gmail.com deniz@ajansmedya.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder