31 Mayıs 2011 Salı

BEDRİ BAYKAM' IN ROLAND-GARROS SERGİSİ PARİS'TE AÇILDI..




Bedri Baykam'ın "Hayali Roland Garros'u" olarak adalandırdığı sergisi Fransa açık Tenis turnuasının oynandığı Roland-Garros stadyumu kompleksi içinde yer alan Fransız Tenis Federasyonu Müzesi'nde 22 mayıs Pazar günü açıldı.

Fransa Tenis Federasyonu Başkanı Jean Gachassin, Genel Müdürü Gilbert .... ve İletişim Bölümü Başkanı Edouard-Vincent Caloni'nin yaptıkları açılışa, Türkiye UNESCO daimi temsilcisi Büyükelçi Gürcan Türkoğlu, Türkiye Paris Başkonsolosu Uğur Arıner, yazar Nedim Gürsel, eski Istanbul Fransa Başkonsolosu Christiane Moro, gazeteci-yazar Hüseyin Latif, Ressam Onay Akbaş ve kalabalık bir fransız sanatsever grubu katıldı. Baykam'ın 4D tekniği ile lens yüzeyine gerçekleştirdiği 9 adet 185X245 cm ebadında yapıttan oluşan sergide Roland Garros tarihinde yüz yılı aşkın süre içinde iz bırakmış onlarca isim ve unutulmaz maç anları,bu derinlik katmanlarda hayat buluyor.

Büyük beğeni uyandıran Baykam'ın yapıtları hakkında yorumlar Roland-Garros'un resmi gazetesi ve dergisinde de geniş olarak yer buldu. 5 Mart 2012 tarihine kadar 8 ay boyunca binlerce spor ve sanatsever ziyaret edecek. Baykam'ın "Hayali Roland Garros Müzesi" sergisi için ayrıca Paris'te 52 sayfalık bir katalog yayınlandı.

Bilgi için İstanbul: Ceyda Akın
0212 258 4464

Bilgi için Paris: Lir Tan
0033 6 14 91 64 27

© FFT

© FFT

© FFT
© FFT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder