24 Mayıs 2011 Salı

Marsel İlhan Roland-Garros’ta bugun 2. tur oynuyor. / Bedri Baykam

Pazartesi gunu Almanyanın en ünlü raketi Tommy Haas’ ı 4 sette yenerek ana tabloda 2. Tura çıkan genç Türk tenisçi Marsel ilhan, bugun 2.turda 30 numarali plase,Ispanyol Guillermo Garcia-Lopez ile oynayacak. Daha önce geçen sene Rotterdam Açık turnuasında rakibini 2 sette yenen ilhan, bu maça da iddialı çıkacak.

Turnuanın eleme maçlarında ilk 2 turu geçen İlhan, son eleme turunda Fransız Gensse’e 4-6, 0-4 mağlupken maç esnasında 0-2 de düştüğü zaman oluşan sakatlanmadan dolayı oyunu terketmiş, ancak 3. Turda kaybedenler arasında en iyi durumda olan beş raketten biri olarak “lucky loser” (şanslı kaybeden) sıfatıyla ana tabloya alınmıştı.

Ilk turda baştan aşağı büyük çekişme içinde geçen maçta, dünyaca ünlü rakibi karşısında ilk seti 6-4 alan İlhan, yine çekişmeli geçen 2. Seti 6-4 aynı skorla kaybetti. Maçın en kritik 3. Setinde genelde servis oyunlarını kaptırmayan raketler 6-6 ya gelene kadar birbirlerinin servisini yalnız birer kere kırdılar. Tie break oyununda sükûnetini muhafaza eden ve rakibinin üst üste yaptığı hatalardan istifade eden İlhan seti 7-6 kazanarak büyük bir avantaj elde etti. 14 aydır sakatlıkları nedeniyle turnua oynamayan alman tenisci bu maçtada özellikle 3. setin sonuna doğru çeşitli ağrılardan şikayet etse de, oyunu bırakmadı. 4. Sette her iki oyuncu 4-4 e kadar kendi servislerini alarak geldiler. İlhan kendi servisinde 5-4 ileri geçtikten sonra Haas’ın servisinde 0-40 la üst üste üç maç topu kazandı. Haas bunların ilk ikisini çevirmesine rağmen, üçüncü ve son maç topunda bir uzun vuruşu auta atarak maçı kaybetti. Tribünlerde almanların net üstünlüğüne rağmen, bir avuç Türk’ün büyük desteğiyle dengeyi sağlayan İlhan, böylece Roland-Garros’ta ilk defa 2. Tura çıkarken büyük bir sevinç yaşadı. Maç boyunca 25 ace atan ilhan, bunun dışında özellikle geriden düz vuruşları ile puan topladı. Geçmişte dünya tenisinin 2 numarasina kadar cikan tecrübeli rakibi karşısında ilhan hırsı, ciddiyeti ve disipliniyle kendini aşarak belki de tekrar ilk 100 raket arasına girmesini sağlayacak galibiyeti aldı.

Türk tenisini 40 yıldır içinden oyuncu, hakem ve yazar olarak takip eden biri olarak, bu galibiyetin ülkemize net bir şekilde seviye atlattığını keyifle itiraf etmem lazım.
Roger Federer, ilk turdabir başka İspanyolu Feliciano Lopez’i güzel bir maçtan sonra 6-3, 6-4, 7-6 yenerek 2. Tura çıktı. Dun oynanan zorlu musabakada ise elinde 5 Roland-Garros sampiyonlugu bulunan Ispanyol Rafael Nadal, Amerikali Isner' i ancak 5 sette 6-4,
6-7, 6-7, 6-2, 6-4 yenerek soguk terler doktugu mactan zaferle cikti.

Ozellikle muthis servisleri ve akilli volellerinin yanisira guclu forehandiyle Nadal'i sasirtan 2.06 boyundaki dev amerikali, sonunda sampiyon teniscinin muthis toprak saha ritmine teslim oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder