16 Şubat 2013 Cumartesi

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından düzenlenen “Genç Etkinlik 6” için başvurular başladı..



Sayı:2133/210            06.02.2013
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği tarafından
15 Nisan- 15 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Genç Etkinlik 6” için başvurular başladı.
Gençleri sanat ortamına kazandırma amacıyla yola çıkılan etkinlik bu sene UPSD Galerisi, Piramid Sanat ve Merhart Galeri olmak üzere üç mekanda aynı anda sergilenecek. Tüm plastik sanat disiplinlerinin katılabileceği yarışmanın seçici kurulu UPSD Başkanı Bedri Baykam, Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Genç, Tijen Şikar, Turan Büyükkahraman, Ekin Onat von Merhart, Murat Havan ve Denizhan Özer, Sanat Tarihçisi, Sanatçı Tomur Atagök, Eleştirmen Evrim Altuğ, Kuratör Marcus Graf olacaktır.
Şartname:

I. Adaylar, yarışmaya resim, heykel, fotoğraf, seramik, dijital sanat, video-art gibi çağdaş sanatın her alanında üretilmişolan en fazla 3 yapıtla katılabilir. Her sanatçıdan seçilen bir yapıt sergiye dahil edilecektir. Yapıtlar daha önce sergilenmemiş veyarışmalara katılmamış olmalıdır.
Kullanılan malzeme veya teknikler için sınırlama yoktur, eleme aşamasında değerlendirme dosya üzerinden yapılacaktır. Ancak yapıtın, sergilenme aşamasında kapalı bir mekânda yerleştirilebilecek ya da kapalı mekâna uygun olarak düzenlenebilecek boyutlarda olması gerekmektedir.
Yarışmaya Mayıs 2013 itibariyle 36 yaşını doldurmamış adaylar katılabilir.
Teslim edilecek dosyada adayın word dosyasında kayıtlı sanatsal ve mesleki deneyimlerini de içeren fotoğraflı özgeçmişi, adresi, telefon,e-postası bulunmalıdır. 100 kelimeyi aşmayacak şekilde hazırlanmışbiyografi ve 30 kelime civarında sanatınızı anlattığınız yazıyı da dosyanıza eklemeniz gerekmektedir. Yarışmaya sunulacak işlerin görselleri 300dpi formatında, kısa kenarı 2000 piksel çözünürlükte olmalı ve CD‘de kayıtlı olarak, tüm bilgileriyle (teknik, boyut, sene vs) dosyaya eklenmelidir.
Mail yoluyla başvurmak isteyenler, upsd@upsd.org.tr adresine, konu bölümüne “Genç Etkinlik 6 başvurusu” yazarak dosyalarını ve görsellerini gönderebilirler.
Elden veya Posta yoluyla yapılacaklar başvurular 19 Mart 2013 günü saat 17:00’a kadar Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği’nin Maçka Demokrasi Parkı Sanatçı İşlikleri Şişli / İstanbul adresine teslim edilmelidir. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

II. Seçici Kurul, 20 Mart 2013 tarihinde değerlendirmesini tamamlayarak, mekan ve diğer kısıtlamaları göz önünde bulundurarak seçimlerini yaptıktan sonra, eserleri sergilenecek genç sanatçılara duyuruları yapılacaktır. Kabul görülen sanatçılardan eser teslimi sırasında 50 TL katılım bedeli alınacaktır. (Katılım bedeli ödemelerinizi İşBankası İstanbul Kabataş Şubesi 1024 - 0152862 IBAN: TR56 0006 4000 0011 0240 1528 62 Plastik Sanatlar Derneği hesabına veya PTT 1603072 Numaralı posta çeki hesabına yapabilirsiniz.)

III. Video Art, dijital sanat eserleri ve tüm görseller CD olarak teslim edilmelidir.

IV. Eseri seçici kurul tarafından onaylanan sanatçılar yapıtlarını en geç 12 Nisan 2012 günü saat 17:00’a kadar UPSD Binası’na ulaştırmalıdır. Bu tarihten sonra yapılacak teslimatlar kabul edilmeyecektir. Teslimatı kargo yoluyla yapılacak eserler katkı payları ödendiğinde sergilenecektir. Sergi bitiminde (15 Mayıs 2013) eserler UPSD Binası’ndan geri alınabilecektir. 30 Mayıs 2013 saat 17:00’a kadar alınamayan yapıtlardan hiçbir şekilde sorumluluk kabul edilmeyecektir. Kargo ve tüm nakliye ücretleri sanatçıya aittir.
V. Yapıtların sergilenmesi ve taşınması sırasında gereken özen gösterilecekse de yapıtların malzemeleri nedeniyle doğabilecek hasardan Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği sorumlu değildir. Arzu edenler, eserlerinin değer bedeli üzerinden istedikleri özel sigorta şirketine sigorta ettirebilirler.

Saygılarımızla,

Unesco AIAP
Türkiye Ulusal Komitesi
Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu adına
Bedri Baykam
Başkan
Yönetim Kurulu
Bahri Genç
Tijen Şikar
Denizhan Özer
Ekin Onat
Turan Büyükkahraman
Murat Havan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder