23 Kasım 2010 Salı

BEDRİ BAYKAM CONTEMPORARY İSTANBUL’DA, PİRAMİD SANAT B-115 STANDINDA

BEDRİ BAYKAM
CONTEMPORARY İSTANBUL’DA,
PİRAMİD SANAT B-115 STANDINDA


24-28 KASIM 2010


Bedri Baykam, 24 Kasım Çarşamba açılışı yapılacak “Contemporary İstanbul” Uluslararası Sanat Fuarı’nda üç farklı döneminden eserler sergileyecek.

Bedri Baykam, Dışavurumculuğun Van Gogh ve Gauguin’le birlikte en önemli öncülerinden kabul edilen ünlü Norveçli sanatçı Edvard Munch anısına, 13 adet 4-D yapıt gerçekleştirdi. Fransa’da “Pinacotheque de Paris” Müzesi’nden sonra, Türkiye’de ilk kez bu sonbaharda Ankara Siyah Beyaz Sanat Galerisi’nde sergilenen“Edvard Munch’a Saygı” serisinden örnekler, İstanbul’da ilk olarak Contemporary İstanbul’da görülecek. Serginin tamamı daha sonra İstanbul’da 2011’de sergilenecek.

Fuarda görülebilecek diğer bir seri ise, sanatçının son üç yılda ürettiği, politik, soyut ve kavramsal sanatın buluştuğu “İçim Parçalanıyor” serisi. Bu seri, Baykam’ın 4-D yapıtlarından sonra bu sonbaharda Kadıköy CKM’de ve Piramid Sanat’ta sergilenen son tualleri.

Bedri Baykam’ın fuarda yer alacak eserleri arasında 1987’de yaptığı en önemli işlerinden biri olan ve 1987 yılında 1. İstanbul Bienali’nde sergilenen “Ingres, Gerome, Burası Benim Hamamım” yer alıyor. Ünlü Fransız oryantalist ressamlar Jean-Auguste Dominique Ingres ve Jean-Leon Gerome’un ünlü yapıtlarına gönderme yapan bu işler sonrasında Baykam’ın ürettiği “Gerçek Sahteler” serisinin de öncü başyapıtı. 202 x 860 cm ölçülerindeki bu dev yapıt, geçen yıl Berlin Akademie der Künste’de “Istanbul Next Wave” sergisinde sanatçının birçok diğer işiyle beraber sergilendi. Türk çağdaş sanatına boyut atlatan işlerden biri olarak iz bırakan “Ingres, Gerome, Burası Benim Hamamım”, sunta üzerine ayna ve karışık teknikle gerçekleştirildi.

Bedri Baykam’ın “İçim Parçalanıyor” serisinden son dönem işleri aynı zamanda fuarda Alman Frank Pages Galerie’de yer alacak. (B-304 standı)


Detaylı bilgi için;
Tuba Kurtulmuş (0212 297 31 15) tuba.kurtulmus@gmail.com
Ceyda Akın (0212 258 08 09) bedri.baykam@gmail.com
Betsy Levi (0212 258 44 64) bedri.baykam@yahoo.com

www.piramidsanat.com     www.bedribaykam.com

Contemporary İstanbul
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı
www.contemporaryistanbul.com


Bedri Baykam at Contemporary Istanbul International Art Fair,
Piramid Sanat (Stand B115)

Bedri Baykam will exhibit Works from three different periods at the Istanbul Contemporary Art Fair, November 24-28, 2010.

Bedri Baykam produced this year a series of 13 different 4-D Works as an homage to the legendary expressionist artist Edvard Munch. The works were shown at the “Pinacotheque de Paris” Museum in Paris, April-July 2010, together with an original retrospective exhibition of Munch himself.

The exhibition moved later to Ankara where it was shown at the Siyah-Beyaz Gallery in fall 2010. There Works from the Munch series, will be shown at the Istanbul Contemporary. 

Four Works from the latest series of Baykam “I am Bleeding” will also be present at the fair. Those Works are a bleud of abrtract and conceptual styles that have a precise political subject in the Turkish milieu: the struggle against fascism and fundamentalism.

The other work of Baykam present at the fair, will be his famous work “Ingres, Gerome, This Is My Bath”, which was first  shown at the First Istanbul Biennale in 1987. This work is the Pioneer of Baykam’s series “Real Fakes” where the artist user several referencer to art history. It was also shown last year at Baykam’s exhibit at the Akademie der Künste, as a part of the “Istanbul Next Wave” exhibits.

The piece is 2x8,60 metres (plywood, with broken mirrors and mixed media)

Baykam’s Works, from his latest series “I am Bleeding” are also present at the stand of German Gallery Frank Pages (B304)



FOR INFORMATION

Tuba Kurtulmuş (0212 297 31 15) tuba.kurtulmus@gmail.com
Ceyda Akın (0212 258 08 09) bedri.baykam@gmail.com
Betsy Levi (0212 258 44 64) bedri.baykam@yahoo.com

www.piramidsanat.com                  www.bedribaykam.com

Contemporary İstanbul
Istanbul Lütfi Kırdar Convention and Exhibition Center

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder