6 Şubat 2012 Pazartesi

FENER YARA SARDI. / Bedri Baykam

Mac fenerbahce ve besiktas arasinda esen ilginc dostluk ruzgarlarinin korumasi altinda,derbilerin bu ulkedeki genel gorunumunden cok farkli bir yorungede sekil buldu. Her ne kadar ev sahibinin kadrosuna Sow'u katmis olmasi ve Kartali'nda 5-6 eksigiyle kanadi kirik olsada mactan once tabii ki fenerbahceyi kesin favori olarak gostermek mumkun degildi. 
Macla beraber Fenerli seyircilerin Besiktas a kufretmeye baslamasi ise tam tersine cok anlamsizdi. İnsan  a " bunun icin mi butun hafta dostluk mesaji verip, Besiktas i Kadikoy e davet ettiniz" dedirtiyordu... Sari lacivertliler maca ozellikle atom karinca Stoch' un etkili futboluyla cok hizli girdiler.  Besiktas in sag kanadini ruzgar gibi yikan slovak oyuncu nun bindirmelerinden birinden sonra gelen kornerde voleyi tavana vuran  surpriz isim gunun formda ismi Yobo oldu. Besiktas bir kac kere hizli kontrataklarla kalabalik geldiyse de o anlarda yildiz oyuncu eksikliklerinin faturasini odedi. Fenerbahce orta sahasi genellikle topu iyi kesti, iyi kovaladi. Emre ve hatta Topuz olumlu toplar kullandilar. Devre biterken taraftar yine kufure baslayinca Volkan hamle yapip sertce susturmasi cok yerinde bir hareketti.
İkinci yarida Stoch, Sow ve digerlerinin birbirlerine alisik olmadigi iyice belli oldu. Sow hem pas alamamaktan sikayet etti hem de bir turlu varlik gosterecegi pozisyonlara giremedi. Selcuk Emre yerine girdikten bir kac dakika sonra kendine has bir assistle kendi kalesini (!) zorladi. Neredeyse 2. yarinin tumunde kapanmaya ve yine tek gol uzerine yatmaya calisan bir tutuk Fenerbahce vardi. Ernst in onurlu direnisi Besiktas a gol getirmese de maca kimi anlarda biraz heyecan getirebildi. Kapanmaca oynayan Fenerbahce Caner in oyuna girmesiyle hareketlenebildi. Sonucta Sow son dakikada golunu bos kaleye attiysa, bu hediyeyi Stoch- Caner A.S. ye borcluydu. Bir an once onun takima, takimin ona alismaya ihtiyaci var. Kartal in yedekleri, kritik anlarda varlik gosteremezken Fenerbahce bu skorla anlamsiz ucluk yedigi kucuk mac yaralarini bir nebze olsun sarabildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder