6 Kasım 2011 Pazar

Beklenen kaza‏..

Fenerbahçe serisini başlatan rakibi Sivasspor a karşı, liderliğini ve rekorunu sağlama alma amacıyla maça temkinli başladı. Sarı lacivertlilerde yeni transfer Sezer, ilk 11 de ilk defa yer alırken Alex'in boşluğunu doldurmak gibi bir sorumlulukla uğraşmak durumunda kalması onun adına şanssızlıktı.

Maç futbol adına beklenilen seviyeye yaklaşamadan ilk yarının büyük kısmı kısır futbolla geçti. Ziegler in erken gelen sakatlığı ise Fenerbahçe defansını oldukça zor durumda bıraktı. Bunun ardından Sivas'ın üst üste kaçırdığı bir kaç pozisyon geldi. Grosicki nin ortası ve Pedriel'in kafasında Bekir, Volkan'ı geçen topu çizgiden çıkardı. Bunun hemen ardından ise Pedriel'in asistiyle ceza sahasına giren Eneramo, net ofsayttan ve Volkan ın bacak arasından dar acıya rağmen ağları buldu.

İkinci yarıya Fenerbahçe pasif kalan Sezer'in yerine Selçuğu alarak başladı. Buna rağmen yine 2. yarıya hakim başlayan taraf Sivastı. Sanki rakiplerinden bir kaç futbolcu fazlayla oynayan kırmızı beyazlar, sahaya yayılışlarıyla hem orta sahayı kilitlediler, hem ileride ve geride çoğalmayı bildiler. Alex in yokluğunu hem oyun, hem de psikolojik açıdan hazmedemeyen sarı lacivertliler, bir türlü maça giremedi. Stoch'un 69. dakikadaki cılız şutu Fenerbahçe adına 2. yarıda ilk ciddi ataktı. Grosicki, 72. dakikada Eneramo ile verkaça girdikten sonra sagdan ceza sahasına girdi ve Volkan'ın da kısa çıkmasından yaralanarak 2. golü de atmayı başardı. 83. dakikada Caner çizgiden farkın 3 e çıkmasını engelledi.

Fenerbahçe'nin haftalardır alarm sinyalleri veren oyun kurgusu, kaptanlarının yokluğunda acizliğe dönüşürken, bir Sivas maçıyla başlayan 28 maçlık seri, başka bir Sivas maçıyla sona ermiş oldu.Fenerbahçe'de hiç kimsenin sivrilmezken maçın neredeyse "gol pozisyonsuz" kapanmış olması, gelecek haftalar için karanlık bulutların habercisi...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder