27 Eylül 2011 Salı

MEHMET YILMAZ / ‘SAKINCALI, ÇÜNKÜ EDEPSİZ’ / 6 Ekim – 12 Kasım 2011


MEHMET YILMAZ 
‘SAKINCALI, ÇÜNKÜ EDEPSİZ’ 
6 Ekim – 12 Kasım 2011  
 
Mehmet Yılmaz kavramsal çerçevesini ‘Sakıncalı, Çünkü Edepsiz’ olarak belirlediği tuval ve videolarından oluşan  sergisi ile 6 Ekim- 12 Kasım 2011 arasında Piramid Sanat’ta. 
"Ben bir anlatıcıyım. Güncel gerçekleri anlatıyorum. Zararlı olduğu gerekçesiyle, öykü ve anlatının sanattan kovulduğunu okumuş, dinlemiş; bir ara da inanmıştım. Ama geriye dönüp baktığımda öykü ve anlatısız iş yapmamış olduğumu görüyorum. Aslında bu çok doğal; anlatacak bir öykümüz var çünkü. Diziler halinde gerçekleştirdiğim işler bireysel ve toplumsal öykümüze ilişkin görsel notlardır" diyen Mehmet Yılmaz, Türk Çağdaş Sanat ortamının en çalışkan, disiplinli ve ‘yaramaz’ hatta en ‘edepsiz’ sanatçılarından biri. Gönlünü ve beynini yatırdığı sayısız eserin yanı sıra, sanat üstüne yayınlanmış dört kitabıyla da dikkat çekiyor.
Bedri Baykam sanatçının işleri hakkında şunları söylüyor;“Mehmet Yılmaz’ın işleri ve duruşu esasında Türk Çağdaş Sanat ortamının son yıllarda hızla içine hapsoldugu aşırı estetize, kolay satılır, iliği alınmış, etliye sütlüye karışmayan, temkinli piyasa sanatına da bir haklı tepki oluşturuyor. Ama zaten kendisi işlerini bu ortama tepki olsun diye değil, inandığı için bu şekilde üretiyor.
Yılmaz'ın  sergideki tual ve videoları çekici, çarpıcı, provokatif, mizahî ve kelimenin tam anlamıyla ‘beyin tetikçisi’. Yalnızca ‘bakılmak’ değil, aynı zamanda ‘okunmak’için yaratılmış işler bunlar. Düşünce, boya ve film katmanları, böylesine gergin bir ‘iç mekânda’ dans ve düelloya tutuşmuşlar.
Evet, Picasso’nun dediği gibi: 
‘Sanat asla edepli olmamıştır. Zaten edepli olsaydı sanat olmazdı.’
Sergi, 12 Kasım 2011 tarihine kadar, Piramid Sanat’ta izlenebilir…

Tarih: 6 Ekim 2011 Perşembe
Saat: 18:00 – 21:00
Yer: Piramid Sanat (Feridiye Cad. No: 23 – 25 Taksim)  

Bilgi İçin:  Tuba Kurtulmuş
Tel:            0212 297 31 15-20-21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder